Monday, 30 July 2012

HoOrAy-HoOrAy ! !

" setiap penciptaan tuhan tu tak sia-sia.
Allah mencipta mengikut kehendakNYA, dgn sempurna, indah dan cantik. "

" Sahabat sejati takkan pernah berubah hati biarpun musim selalu berubah "



" Maruah juga ada pada lidah.
 Lidah seorang mukmin adalah HATInya. "

" Isteri cerdik yg solehah, penyejuk mata penawar hati penajam fikiran. Di rumah dia isteri, di jalanan dia kawan.
Di waktu kita buntu, dia penunjuk jalan. "

" Jika kerana paras rupa kau jatuh cinta, cinta itu akan hilang bersama pudarnya kecantikan itu... "


HAA~~ ni lah antara skrip2 yg menambat hati aku
dalam cite HoOrAy-HoOrAy nih...



Kata-kata nye,  memberi makna yg SANGAT mendalam bagi aku. 
Kata-kata nye juge boleh berikan PENGAJARAN buat kite semua.. [ iye ke idok?? ;) ]


- - - - - - - - -  - - - - - - - - - - -  - - - - - - - - - -  - - - - - - - - - - - - - - - -  - - - - - - - -- - - - 


pokoknya,,, BEZ cite HoOrAy-HoOrAy nih..

bukan setakat skrip semata-mata taw korang,, cite ni pun ala-ala DRAMA MUSIKAL gitu.. HAA~~ ade nyanyi2 gitu..TAPI tu sume lagu2 Allahyarham Sudirman.. 
[xtaw korang minat ke x? HEHE :D]


bagi aku, cite HoOrAy-HoOrAy nih memang BEZZZ!!!!
kepada sesape yg belum tengok tu,,boleyh lah,, cepat-cepat pi tengok neh? HEHE :P



okeylah..last skali.. ni PALING penting..
pesanan penaja

" Kita dalam menghadapi kehidupan, Jangan taruh pagar mengelilingi kita "

Allahyarham Sudirman Hj. Arshad
( 1954-1992 )







Monday, 23 July 2012

. . ketuk ketuk RAMADHAN . .

HAA.. ketuk ketuk... RAMADHAN~ (sebut ala2 shiela rusly taw!)..
HEE~~ ape? korang igt ak nk tulis ape kt entry kali nih? HAA~ mesti korang terpikir sal MASAKAN kan?
hehe.. sebenarnye TAK laa.... saje je tuh CopyPasta ayt Shiela Rusly . .HEHE..

* EH EH . wat lawak lak mule2 nih.. 

erm,,sbnrnye tiap2 malam,,mase solat terawih tu..ade laa TAZKIRAH sket2 kt surau tuh..
pe yg aku nk tulis nih,,sume aku CopyPasta drpd USTAZ2 yg sampaikan tazkirah tu jee..

ye laa,, da bulan RAMADHAN ni kan,,kite kena gak laa bersihkan hati sket, kadang2 dengar tazkirah ni,,BEZ jugak.. kan,kan? HEHE~

TAZKIRAH malam  RAMADHAN PERTAMA:
" Janganlah kamu berSAHABAT melainkan dengan orang2 yang berTAQWA "
ni laa Ustaz tu ckp,, kalau nk berkawan dgn org agama lain, boleh je.. 
[ ye laa,,lagi ramai kawan lagi BAGUS kan? ]
cume,, maksud berSAHABAT di sini..ialah org yg boleh tolong kite bile kite susah.. 
HAA~ gtu laa ustaz tu ckp.. 
# so , pandai2 lah korang memilih SAHABAT yg berTAQWA ye... :-)

TAZKIRAH malam RAMADHAN keDUA :
" Membaca Surah Al-Ikhlas umpama membaca 1/3 Al-Quran "
WAA..besarnye rahmat ALLAH S.W.T kan? senang2 je dapat pahala FREE..

TAZKIRAH malam RAMADHAN keTIGA :
" Umat2 Islam zaman skarang ni,asyik duk ikut amalan yahudi "
Bak kata Ustaz , bini keluar makan kat luar ( katenye meeting la konon.. ) , sedangkan laki duk makan MAGGI je kat umah ( kesian kan? )
Anak2 perempuan keluar malam sesuka hati je..
Anak2 lelaki plak tengking ayah ikut sedap hati dorang jee..
[ ni contoh2 yg Ustaz bagi je..] ----------> korang jangan terasa taw :)
ni xde kaitan antara yg dah mati ataupun yg still ade kt dunia nih .

Kata Ustaz lagi . . . 
. . Kita mestilah sentiasa INGAT ALLAH . . 
bile tengok ANAK je, ingat allah
bile tengok BINI je, ingat allah
bile tengok LAKI je, ingat allah
HAA~~ bile kite sentiasa ingat ALLAH S.W.T. insyaALLAH hidup kita akan lebih BAHAGIA :D



HEHE . okey lah korang . aku rase sampai di sini je la kot..law ade mase,,insyaALLAH aku edit lagi untuk MALAM2 RAMADHAN yg seterusnya..

<3 WALLAHUALAM <3





Sunday, 8 July 2012

S U K M A XV


A S S A L A M U A L A I K U M . sahabat2 sekalian .

 semalam aku g pembukaan SUKMA .waa.. bez gilaa smalam ! aku sebenarnya EXCITED sangat.hehe.. bukan pe,,saje nak bagi semangat kat teman2 SUKMA , especially my beloved negeri,,TERENGGANU ~ I <3 terengganu ! by the way, ENJOY lah semalam . boleh tgk ramai atlet2 menunjukkan semangat demi negara tercinta . CEEEEWAH~
 HAH! sempat jugak amik video bunga api . BEZ sangat tgk! cantik~~



   ni gambar sebelum perasmian. cantik kan?










HAA~ ni lah! atlet2 negara :) semangat kan? 







HAAAA~~~ ni lah gambar atlet2 TERENGGANU! taapi, x smpat nak amik semua lah. sempat amik yg NEMO ni jer . HEHE :)



     and last,pic bunga api tu.....






banyak lagi nak cite sebenarnye . tapi,cukuplah sampai sini yer. 
jumpe korang lagi di hari dan waktu yg TIDAK SAMA . hehehehe ;D . . . 
A S S A L A M U A L A I K U M